Teljes útmutató a brit ETA-hoz brazil állampolgárok számára

2024-ben a brazil állampolgároknak elektronikus utazási engedélyre (ETA) lesz szükségük, mielőtt az Egyesült Királyságba (UK) utaznak. Ez egy olyan digitális engedély , amely kötelező az olyan országok állampolgárai számára, akik rövid utazásokra vízum nélkül látogathatnak Angliába, Walesbe, Skóciába és Észak-Írországba. Ez magában foglalja Brazília polgárait is.

Ez az útmutató tartalmaz mindent, amit a braziloknak tudniuk kell a brit ETA-ról, beleértve a követelményeket, a kérelmezési folyamatot, az utazási elvárásokat és még sok mást.

Miért vezetik be az Egyesült Királyságban az ETA-t a brazil állampolgárok számára?

Az Egyesült Királyság ETA célja, hogy javítsa az Egyesült Királyság határának biztonságát, és a kormánynak nagyobb ellenőrzést és felügyeletet biztosítson az országba belépő személyek felett. Ez megkönnyíti az illegális bevándorlás megelőzését, a szervezett bűnszövetkezetek meghiúsítását és a potenciális nemzetbiztonsági fenyegetések azonosítását, mielőtt azok az országba érkeznének.

Az ETA célja továbbá a határellenőrzés javítása és a bevándorlási folyamat egyszerűsítése az előre ellenőrzött, alacsony kockázatú utazók számára.

A brazil állampolgárok számára az Egyesült Királyságban az ETA a következő előnyökkel jár:

 • A kérelem benyújtása és a jóváhagyott ETA megszerzése gyors és egyszerű.
 • Megfizethetőbb, mint a más országok által kiadott hasonló digitális utazási engedélyek.
 • ETA-t csak kétévente kell kérvényeznie – nem minden egyes alkalommal, amikor az Egyesült Királyságba látogat.

Hogyan érinti az Egyesült Királyság ETA-rendszere a brazil utazókat?

Jelenleg a braziloknak nincs szükségük ETA-re ahhoz, hogy az Egyesült Királyságba utazhassanak. Ha azonban 2024-ben megnyílik a brazil állampolgárok előtt, akkor az Egyesült Királyságba való utazás előtt kérelmezniük kell, és meg kell szerezniük a jóváhagyott brit ETA-t. Ez kötelező, akár repülővel, akár hajóval (pl. körutazás keretében), akár szárazföldön, például a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő vasúti alagúton keresztül érkezik.

A brit ETA a következő utazási célokra érvényes:

 • Hat hónapnál (180 napnál) rövidebb ideig tartó tartózkodás turizmus, rövid távú tanulmányok, barátok és családtagok meglátogatása, valamint engedélyezett üzleti tevékenységek és orvosi kezelések céljából.
 • Rövid távú, legfeljebb három hónapos (90 napos) tartózkodás a kreatív munkavállalók számára biztosított vízumkedvezménnyel.
 • Átutazás az Egyesült Királyságon (azaz átszállás), függetlenül attól, hogy áthalad-e az Egyesült Királyság határellenőrzésén vagy sem

Az ETA-ra való jogosultsághoz a braziloknak a következő feltételeknek kell megfelelniük:

 • Olyan ország állampolgára, amely vízummentességet élvez az Egyesült Királysággal szemben. Brazília is szerepel azon országok listáján, amelyek állampolgárainak az Egyesült Királyságba való beutazáshoz ETA-re van szükségük.
 • Biometrikus útlevéllel kell rendelkeznie, amely az Egyesült Királyságból való tervezett kilépés időpontjánál legalább hat hónapig érvényes.
 • Nem szándékozik hat hónapnál hosszabb ideig az Egyesült Királyságban tartózkodni, dolgozni vagy tanulni.
 • Ne legyen büntetett előéletű, és a múltban se az Egyesült Királyságban, se máshol ne kövessen el bevándorlási szabálysértést.

Minden utasnak, beleértve a gyermekeket és csecsemőket is, ETA-ra van szüksége, mielőtt az Egyesült Királyságba utazik. A szülők és a gyámok a nevükben is igényelhetnek ETA-t.

Azoktól a személyektől, akik korábban már megsértették a bevándorlási szabályokat vagy büntetőítéletet hoztak, vagy akiket az Egyesült Királyságban vagy máshol 12 hónapnál hosszabb időre börtönbüntetésre ítéltek, megtagadható az ETA. Ehelyett fontolóra vehetik, hogy brit vízumot szerezzenek.

Azoknak a brazil állampolgároknak, akik hat hónapnál hosszabb ideig szeretnének az Egyesült Királyságban tartózkodni, vagy tartósan ott dolgozni vagy élni, továbbra is megfelelő brit vízumra van szükségük. Az új ETA-rendszer nem érinti ezeket az utasokat.

A brazil állampolgárok ETA kérelmezésének követelményei az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban ETA-ra jogosult brazil állampolgároknak az alábbi követelményeket kell teljesíteniük:

 • Brazília által kiállított érvényes biometrikus útlevél, amelynek állampolgárai számára nem szükséges vízum az Egyesült Királyságba történő rövid távú utazáshoz.
 • Egy friss digitális útlevélkép
 • Érvényes e-mail cím
 • Működő elektronikus fizetési mód, például hitel- vagy bankkártya, Apply Pay vagy Google Pay

ETA kérelmezése az Egyesült Királyságban

A brazil állampolgárok az Egyesült Királyság hivatalos kormányzati weboldalán vagy alkalmazásán keresztül igényelhetnek online ETA-t az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Királyságban az ETA kérelmezési folyamat mindössze néhány percet vesz igénybe. Az eljárás online vagy papírmentes, így nincs szükség a konzulátusok vagy vízumhivatalok személyes látogatására.

Készítse elő az összes követelményt, mielőtt megkezdi a jelentkezési folyamatot. Az alábbiakban lépésről lépésre ismertetjük, hogyan igényelhetik a brazilok az ETA-t.

 1. Töltse fel vagy készítsen fényképet arról az útlevélről, amellyel az Egyesült Királyságba fog utazni. Győződjön meg róla, hogy a képet és a két sor számot és betűt alul tartalmazza.
 2. Töltsön fel egy friss útlevélképet, vagy készítsen képet a készülék kamerájával, ha van ilyen. A képeket jpeg-fájlként vagy .jpg kiterjesztéssel kell elmenteni. A kilencéves és annál fiatalabb gyermekeknek nem kell útlevélképet feltölteniük.
 3. Töltse ki az összes szükséges információt. Ezek közé tartoznak a személyes adatok (pl. név, születési dátum), útlevéladatok, munkahelyi adatok, lakcím és elérhetőségek.
 4. Válaszoljon a biztonsággal és a jogosultsággal kapcsolatos kérdésekre. Mint minden más brit látogatónak, a brazil ETA-kérelmezőknek is őszintén be kell vallaniuk a büntetett előéletüket, a korábbi bevándorlási bűncselekményeket, valamint a törvénytelen vagy illegális csoportokkal vagy szervezetekkel való kapcsolatukat vagy tagságukat.
 5. Fizessen az Egyesült Királyságban benyújtott ETA-kérelemért online. Az egyesült királyságbeli ETA-kérelem 10 fontba kerül. A kérelem benyújtásához a díjat online kell befizetnie hitel- vagy bankkártyával, Apple Pay vagy Google Pay használatával.

Miután benyújtotta az Egyesült Királyságban az ETA online kérelmét, visszaigazolást kap az Ön által megadott e-mail címre.

Tippek az ETA kérelmezéséhez az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban az ETA kérelmezése elég egyszerű, de még mindig van lehetőség a hibázásra. A gyakori hibák elkerülése érdekében kövesse az alábbi iránymutatásokat a gyors és hatékony brit ETA online kérelem benyújtásához.

 • Adjon vagy készítsen tiszta, jó minőségű fényképeket az útleveléről és önmagáról. Győződjön meg arról, hogy a képek megfelelnek az útlevélfotó előírásainak, és teljes színűek, szűrők vagy effektek nélkül.
 • Győződjön meg róla, hogy helyes adatokat ad meg, és a lehető legpontosabbak. Hamis vagy helytelen információk megadása, sőt, akár az információk visszatartása is késedelmet okozhat, vagy a kérelem elutasítását eredményezheti.
 • Előzetesen ellenőrizze, hogy az online fizetési mód működik-e, és hogy van-e elég pénze az online fizetéshez.
 • A benyújtás előtt mindenképpen nézze át és ellenőrizze kétszeresen az ETA-kérelemben megadott adatokat.

Amennyiben a brazil utazóknak az ETA-kérelmükben szereplő hibákat ki kell javítaniuk, ezt gyorsan megtehetik a kérelem újbóli benyújtásával és a díj újbóli befizetésével.

A brazil állampolgárok ETA-jának feldolgozása és fogadása

A brit ETA online kérelem benyújtásakor a rendszer több biztonsági adatbázis alapján kereszthitelesíti a megadott adatokat, hogy ellenőrizze, a kérelmező jogosult-e az ETA-ra.

Általában három nap (72 óra) alatt kapják meg a kérelmezők az ETA-kérelemmel kapcsolatos döntést a megadott e-mail címen. Sok utazó a kérelem benyújtását követően perceken belül megkapja a döntést. Ennek ellenére egyes kérelmek elbírálása több mint három napot is igénybe vehet.

A brazil állampolgároknak ajánlott az Egyesült Királyságba történő utazás lefoglalása előtt brit ETA-t igényelniük, hogy elkerüljék a késéseket vagy egyéb problémákat.

Ha az ETA kérelmét elutasították, új ETA-kérelmet nyújthat be, és újra befizetheti a díjat. A legjobb lenne azonban, ha az előző kérelmében kitérne arra, hogy miért utasították el az ETA-t.

Ha nem kap ETA-engedélyt, az nem jelenti azt, hogy nem utazhat az Egyesült Királyságba. A megfelelő brit vízumot továbbra is igényelheti. A vízum megszerzése azonban bonyolultabb és hosszabb időt vehet igénybe, ezért az utazási terveit ennek megfelelően kell módosítania.

Utazás az Egyesült Királyság ETA-jával

A brit ETA digitálisan kapcsolódik az egyén útleveléhez. Az engedély két évig érvényes, és több rövid, legfeljebb hat hónapos látogatást tesz lehetővé. A brazil utazóknak két év elteltével vagy útlevelük lejártakor – attól függően, hogy melyik következik be előbb – új ETA-t kell kérelmezniük ahhoz, hogy továbbra is utazhassanak az Egyesült Királyságba.

Indulás az Egyesült Királyságba

Mivel ez egy elektronikus dokumentum, nem kell magával hoznia az ETA fizikai másolatát. A több útlevéllel rendelkező utazók győződjenek meg arról, hogy ugyanazzal a brazil útlevéllel utaznak az Egyesült Királyságba, amelyet a kérelem benyújtásakor használtak.

A repülőgépre, hajóra vagy vonatra való felszállás előtt a fuvarozók az útlevél szkennelésével ellenőrzik, hogy rendelkezik-e a megfelelő utazási engedéllyel. Csak olyan brazil utasok szállhatnak fel, akik jóváhagyott brit ETA-t vagy vízumot tudnak felmutatni. Azok, akik még mindig várnak az ETA-kérelmükkel kapcsolatos döntésre, szintén nem szállhatnak fel.

Érkezés az Egyesült Királyságba

Az ETA nem garantálja az Egyesült Királyságba való belépést. Érkezéskor a jóváhagyott brit ETA-val rendelkező brazil állampolgároknak továbbra is be kell mutatniuk személyazonosító okmányaikat az Egyesült Királyság határőrizeti szervénél, vagy át kell menniük az elektronikus útlevélkapun (eGate), ha van ilyen.

Készüljön fel a továbbutazás igazolására vagy az Egyesült Királyságból való kiutazásra jogosító jegy bemutatására az érkezéstől számított hat hónapon belül. Ha kérik, a brazil utazóknak azt is bizonyítaniuk kell, hogy elegendő pénzeszközzel rendelkeznek az Egyesült Királyságban való tartózkodásuk és a hazautazásuk alatt.

Még akkor is megtagadhatják a belépést az Egyesült Királyságba, ha nem felel meg a határellenőrzésnek vagy egyéb beutazási feltételeknek.

A határőrizetet követően a jóváhagyott ETA-val rendelkező brazil állampolgárok szabadon utazhatnak az Egyesült Királyság négy tagállama között: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország között.

A brazil látogatók vonatokkal, kompokkal és helyi járatokkal utazhatnak az Egyesült Királyságon belül. Az Egyesült Királyságon belüli kompra vagy belső járatra való felszállás előtt csak egy személyi igazolványt, általában útlevelet vagy vezetői engedélyt kell felmutatniuk.

A brit ETA nem érvényes Írországban vagy más európai országokban.

Az Egyesült Királyságban kiállított ETA nem teszi lehetővé a belépést az Ír Köztársaságba és más európai országokba. Az Egyesült Királyság nem tagja az Európai Uniónak vagy a schengeni közös utazási övezetnek.

Az Írországba vagy más európai országokba látogató braziloknak utazásuk lefoglalása előtt tájékozódniuk kell az adott ország beutazási feltételeiről.

Az utazók további információkért az Egyesült Királyság ETA GYIK oldalán tájékozódhatnak.