Az Egyesült Királyság ETA izraeli állampolgárok számára: Amit tudnia kell

2024-ben az Egyesült Királyságba utazó izraeli állampolgároknak az Egyesült Királyságba (UK) utazási engedélyt (ETA) kell beszerezniük. Ez egy új digitális engedély, amely kötelező az olyan országok állampolgárai számára, akik rövid utazásokra vízum nélkül utazhatnak Angliába, Walesbe, Skóciába és Észak-Írországba. Ez az izraeliekre is vonatkozik.

Itt egy átfogó útmutató az izraeli állampolgárok brit ETA-járól. Tartalmazza a követelményeket, a jelentkezési folyamatot és az utazási elvárásokat.

Miért vezetik be az Egyesült Királyságban az ETA-t az izraeli állampolgárok számára?

A brit ETA egy szélesebb körű kormányzati kezdeményezés része, amelynek célja a határok digitalizálása és a biztonság javítása. Az új digitális beutazási engedélyezési rendszer lehetővé teszi az Egyesült Királyság kormánya számára, hogy jobban ellenőrizze és felügyelje az országba belépő személyeket.

Célja az illegális bevándorlók és szervezett bűnözői csoportok elrettentése az Egyesült Királyságba való belépéstől, valamint a nemzetbiztonságot fenyegető potenciális veszélyek azonosítása, mielőtt azok az Egyesült Királyság területére érkeznének.

Az ETA célja továbbá a határellenőrzés javítása és a bevándorlási folyamat egyszerűsítése az előre ellenőrzött, alacsony kockázatú utazók számára.

Az izraeli állampolgárok számára az Egyesült Királyságban az ETA a következő előnyökkel jár:

 • A kérelem benyújtása és a jóváhagyott ETA megszerzése gyors és egyszerű.
 • Ez kedvezőbb, mint az egyes arab országok számára előírt EVW és más országok által előírt hasonló digitális utazási engedélyek.
 • ETA-t csak kétévente kell kérvényeznie – nem minden egyes alkalommal, amikor az Egyesült Királyságba látogat.

Hogyan érinti az Egyesült Királyság ETA-rendszere az izraelieket

Jelenleg az izraeli állampolgároknak nem kell ETA-val rendelkezniük ahhoz, hogy az Egyesült Királyságba utazhassanak. Amint azonban az Egyesült Királyságban az ETA 2024-ben megnyílik az új-zélandi állampolgárok számára, az Egyesült Királyságba való utazás előtt kérelmezniük kell az érvényes ETA-t, és be kell szerezniük azt. Az Egyesült Királyságba légi, tengeri vagy szárazföldi úton érkező, vízummal nem rendelkező állampolgárok számára szükséges.

A brit ETA a következő utazási célokra érvényes:

 • Hat hónapnál (180 napnál) rövidebb ideig tartó tartózkodás turizmus, rövid távú tanulmányok, barátok és családtagok meglátogatása, valamint engedélyezett üzleti tevékenységek és gyógykezelések céljából.
 • Rövid távú, legfeljebb három hónapos (90 napos) tartózkodás a kreatív munkavállalók számára biztosított vízumkedvezménnyel.
 • Átutazás az Egyesült Királyságon (azaz átszállás), függetlenül attól, hogy áthalad-e az Egyesült Királyság határellenőrzésén vagy sem

Az ETA-ra való jogosultsághoz az izraelieknek a következő feltételeknek kell megfelelniük:

 • Olyan ország állampolgára, amely vízummentességet élvez az Egyesült Királysággal szemben. Izrael szerepel azon országok listáján, amelyek állampolgárainak ETA-re van szükségük az Egyesült Királyságba való beutazáshoz.
 • Biometrikus útlevéllel kell rendelkeznie, amely az Egyesült Királyságból való tervezett kilépés időpontjánál legalább hat hónapig érvényes.
 • Nem szándékozik hat hónapnál hosszabb ideig az Egyesült Királyságban tartózkodni, dolgozni vagy tanulni.
 • Ne legyen büntetett előéletű, és a múltban se az Egyesült Királyságban, se máshol ne kövessen el bevándorlási szabálysértést.

Minden izraeli utazónak, beleértve a gyermekeket és csecsemőket is, ETA-ra van szüksége, mielőtt az Egyesült Királyságba utazik. A szülők és a gyámok a nevükben is igényelhetnek ETA-t.

Azok a személyek, akik korábban megsértették a bevándorlási törvényeket, büntetett előéletűek, vagy 12 hónapnál hosszabb börtönbüntetést töltöttek le az Egyesült Királyságban vagy bármely más országban, nem jogosultak ETA-ra. Ilyen esetekben ezek a személyek fontolóra vehetik, hogy helyette brit vízumot kérelmezzenek.

Az izraeli állampolgároknak, akik hat hónapnál hosszabb ideig kívánnak az Egyesült Királyságban dolgozni vagy tartózkodni, továbbra is megfelelő brit vízumot kell kérelmezniük. A brit vízumkérelmezés és -feldolgozás változatlan marad, amint az ETA-rendszer az izraeliek számára is megnyílik.

Az izraeli állampolgárok brit ETA-jára vonatkozó követelmények

Amint az ETA-t megnyitják az izraeliek előtt, az Egyesült Királyságban ETA-ra jogosultaknak az alábbi követelményeket kell teljesíteniük:

 • Izrael által kiállított biometrikus útlevél, amelynek állampolgárai számára nem szükséges vízum az Egyesült Királyságba történő rövid utazáshoz.
 • Egy friss digitális útlevélkép
 • Érvényes e-mail cím
 • Működő elektronikus fizetési mód, például hitel- vagy bankkártya, Apply Pay vagy Google Pay

Az izraeli állampolgárok ETA kérelmezése az Egyesült Királyságban

Az izraeli állampolgárok számára az Egyesült Királyság ETA kérelmét teljes egészében online, az Egyesült Királyság hivatalos kormányzati weboldalán vagy alkalmazásán keresztül kell benyújtani, anélkül, hogy fel kellene keresni a konzulátusokat vagy a vízumhivatalokat.

Az ETA-kérelem kitöltése legfeljebb 15 percet vesz igénybe. Győződjön meg róla, hogy minden követelmény és szükséges információ a jelentkezési folyamat megkezdése előtt rendelkezésre áll. Az alábbiakban lépésről lépésre ismertetjük, hogyan igényelhetik az izraeliek az ETA-t.

 1. Töltse fel vagy készítsen fényképet arról az útlevélről, amellyel az Egyesült Királyságba fog utazni. Győződjön meg róla, hogy a képet és a két sor számot és betűt alul tartalmazza.
 2. Töltsön fel egy friss útlevélképet, vagy készítsen képet a készülék kamerájával, ha van ilyen. Eredeti fotónak kell lennie, nem pedig képernyőképnek. A képeket jpeg-fájlként vagy .jpg kiterjesztéssel kell elmenteni. A kilencéves és annál fiatalabb gyermekek esetében nincs szükség szkennelésre vagy fényképre az arcukról.
 3. Töltse ki az összes szükséges információt. Ezek közé tartoznak a személyes adatok (pl. név, születési dátum), útlevéladatok, munkahelyi adatok, lakcím és elérhetőségek. Az ETA-kérelem nem igényel utazási adatokat vagy pénzügyi követelményeket. Az izraeli állampolgároknak azonban biztosítaniuk kell, hogy az Egyesült Királyságban való tartózkodásuk legfeljebb hat hónapig tartson, és a problémák elkerülése érdekében elegendő pénzeszközzel kell rendelkezniük az összes utazási költség fedezésére.
 4. Válaszoljon a biztonsággal és a jogosultsággal kapcsolatos kérdésekre. Mint minden más brit látogatónak, az izraeli ETA kérelmezőnek is őszintén fel kell fednie a bűnügyi nyilvántartást, a korábbi bevándorlási bűncselekményeket, valamint a jogellenes vagy illegális csoportokkal vagy szervezetekkel való kapcsolatokat vagy azokban való tagságot.
 5. Fizessen az Egyesült Királyságban benyújtott ETA-kérelemért online. Az egyesült királyságbeli ETA-kérelem 10 fontba kerül. A kérelem kitöltéséhez a díjat online kell befizetnie hitel- vagy bankkártyával, Apple Pay vagy Google Pay használatával.

Ha sikeresen elküldte az Egyesült Királyságban benyújtott online ETA-kérelmét, e-mailben visszaigazolást kap.

Tippek az izraeli állampolgárok ETA kérelmezéséhez az Egyesült Királyságban

A gyakori hibák elkerülése érdekében kövesse az alábbi iránymutatásokat a gyors és hatékony brit ETA online kérelem benyújtásához.

 • Adjon vagy készítsen tiszta, jó minőségű fényképeket az útleveléről és önmagáról. Győződjön meg arról, hogy a képek megfelelnek az útlevélfotó előírásainak, és teljes színűek, szűrők vagy effektek nélkül.
 • Győződjön meg róla, hogy pontos és igaz információkat ad meg. Bármilyen helytelen vagy hamis adat, sőt a lényeges információk visszatartása a kérelem elutasítását eredményezheti.
 • Ellenőrizze előzetesen, hogy az online fizetési mód működik-e, és van-e elég pénze az online fizetéshez.
 • Mielőtt elküldi a pályázatot, mindenképpen nézze át és ellenőrizze kétszer is a pályázat adatait.

Amennyiben az izraeli utazóknak az ETA-kérelmükben szereplő hibákat ki kell javítaniuk, ezt gyorsan megtehetik a kérelem újbóli benyújtásával és a díj újbóli befizetésével. Ez azonban csak akkor ajánlott, ha a kérelmező biztos benne, hogy az eredeti elutasítás hátterében kisebb hibák állnak.

Az izraeliek ETA-jának feldolgozása az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságban benyújtott ETA-kérelmének benyújtásakor az Ön adatait alaposan megvizsgáljuk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön megfelel az összes jogosultsági feltételnek. Ez magában foglalja az Ön adatainak ellenőrzését több biztonsági adatbázisban, hogy azonosítsuk az esetleges eltéréseket vagy a kérelemmel kapcsolatban felmerülő potenciális biztonsági problémákat.

A kérelmezőknek a benyújtástól számított 72 órán belül meg kell kapniuk az ETA-kérelmükre vonatkozó határozatot. A legtöbb esetben a kérelmezők a benyújtástól számított néhány percen belül megkapják a jóváhagyott ETA-t. Fontos azonban megjegyezni, hogy bizonyos kérelmek feldolgozása három napnál hosszabb időt vehet igénybe.

A többi vízummentes állampolgárhoz hasonlóan az izraeli állampolgároknak is azt tanácsoljuk, hogy a késések és egyéb problémák elkerülése érdekében még az Egyesült Királyságba történő utazásuk lefoglalása előtt kérvényezzék ETA-jukat.

Az elutasított ETA-kérelem nem jelenti azt, hogy a kérelmezőnek teljes mértékben tilos az Egyesült Királyságba utaznia. Továbbra is igényelhetnek brit vízumot, ami hosszabb és bonyolultabb folyamat. Ha úgy dönt, hogy vízumot kér, akkor lehet, hogy az utazási terveit ennek megfelelően módosítani kell.

Utazás az Egyesült Királyságban ETA-val izraeli állampolgárok számára

Az egyesült királyságbeli ETA digitálisan kapcsolódik az egyén útleveléhez. Az engedély két évig érvényes, és több rövid, legfeljebb hat hónapos látogatást tesz lehetővé. Ahhoz, hogy továbbra is beutazhasson az Egyesült Királyságba, két év elteltével vagy az útlevelének lejárta után – attól függően, hogy melyik következik be előbb – új ETA-t kell kérelmeznie.

Indulás az Egyesült Királyságba

Az Egyesült Királyságba utazó izraeli utasoknak ugyanazt az útlevelet kell bemutatniuk, amelyet az online ETA-kérelem benyújtásához használtak. Nem használhat másikat, mivel az Egyesült Királyságban kiállított ETA elektronikus dokumentum, amely az útleveléhez kapcsolódik. Ez egy digitális engedély, így nem kell magaddal vinned az ETA-od papír alapú kinyomtatott példányát.

Mielőtt felszállna a szállítóeszközre (pl. repülőgépre, hajóra vagy vonatra), a hatóságok az útlevelének beolvasásával ellenőrzik, hogy rendelkezik-e a megfelelő utazási engedéllyel. Csak olyan izraeli utasok szállhatnak fel, akik jóváhagyott brit ETA-t vagy vízumot tudnak felmutatni. Azok a személyek, akik még mindig várnak a kérelmükkel kapcsolatos döntésre, nem szállhatnak fel a fedélzetre.

Érkezés az Egyesült Királyságba

Az ETA nem garantálja, hogy az egyénnek engedélyezik az Egyesült Királyságba való belépést. Érkezéskor a jóváhagyott brit ETA-val rendelkező izraeli állampolgároknak továbbra is be kell mutatniuk személyazonosító okmányaikat az Egyesült Királyság határőrizeti szervének.

Ha kérik, gondoskodjon arról, hogy a továbbutazási terveit igazoló dokumentumokkal rendelkezzen. Ez általában azt jelenti, hogy a beutazástól számított hat hónapon belül be kell mutatni az Egyesült Királyságból való távozásra jogosító jegyet. Azt is bizonyítani kell, hogy elegendő pénzeszközzel rendelkezik ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban való tartózkodása és hazatérése alatt eltartsa magát.

Még ha van is ETA-engedélye az Egyesült Királyságban, akkor is visszautasíthatják a határon, ha nem felel meg a határellenőrzésen, vagy ha nem teljesíti az egyéb beutazási feltételeket.

Az Egyesült Királyság négy alkotó országát nem választja el fizikai határ: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország. A jóváhagyott ETA-val rendelkező izraeli utazók, akik a belépéskor a határátkelőhelyen áthaladtak, szabadon mozoghatnak ezen országok között.

Az Egyesült Királyságban az izraeliek különböző közlekedési módokat használhatnak, például vonatokat, kompokat és helyi járatokat. Az Egyesült Királyságon belüli kompra vagy belső járatra való felszállás előtt csak egy személyi igazolványt, általában útlevelet vagy vezetői engedélyt kell felmutatniuk.

A brit ETA nem érvényes Írországban vagy más európai országokban.

Az ETA csak az Egyesült Királyságon belüli utazásra érvényes. Nem használható az Ír Köztársaságba, egy különálló, független országba vagy bármely más európai országba való belépéshez. Fontos megjegyezni, hogy az Egyesült Királyság nem tagja az Európai Uniónak vagy a schengeni közös utazási övezetnek.

Az Írországba vagy más európai országokba látogatni szándékozó izraeli állampolgároknak utazásuk lefoglalása előtt ellenőrizniük kell az úti céljukra vonatkozó beutazási feltételeket, és meg kell győződniük arról, hogy megfelelnek-e azoknak.

Az utazók a GYIK oldalon találnak további információkat az Egyesült Királyság ETA-jával kapcsolatban.