Az Egyesült Királyság utazási kereslete megugrik az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára az ETA, a stabil repülőjegyárak és a gyorsabb vízumfeldolgozás miatt

| július 25, 2024
Az Egyesült Királyság utazási kereslete megugrik az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára az ETA, a stabil repülőjegyárak és a gyorsabb vízumfeldolgozás miatt
A kép a Freepik jóvoltából

Az Egyesült Királyságban (UK) jelentősen megnőtt az Egyesült Arab Emírségekből (UAE) érkező utazási kereslet.

Carol Maddison, a VisitBritain közel-keleti és ázsiai igazgatóhelyettese ezt az új brit elektronikus utazási engedélyezési rendszernek (ETA) tulajdonította.

A Gulf Newsnak elmondta, hogy az ETA „megfizethetőbbé, elérhetőbbé és zökkenőmentesebbé” teszi az utazást az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára.

A stabilabb repülőjegyárak szintén befolyásolták az Egyesült Arab Emírségekből az Egyesült Királyságba irányuló járatok iránti utazási keresletet.

„Erős légiközlekedési kapcsolatainkkal kombinálva a program növeli versenyképes turisztikai kínálatunkat és a látogatók fogadtatását” – tette hozzá Maddison.

Ezek a változások az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai részéről a foglalások és az Egyesült Királyság iránti érdeklődés megugrását eredményezték.

Könnyebb utazás az Egyesült Királyság ETA-rendszerével az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára

Az ETA-rendszer lehetővé teszi az Egyesült Királyság számára a vízummal nem rendelkező utazók előzetes ellenőrzését és a határbiztonság javítását.

Emellett megfizethetőbb és hozzáférhetőbb is, mivel az utazók online is igényelhetik az utazási engedélyt.

Az ETA-rendszer 2024. február 1-jén indult az emírségek és más Öböl-menti országok állampolgárai számára.

Ez része az Egyesült Királyságnak a turizmus fellendítésére és az Öböl-országokkal való kapcsolatok erősítésére irányuló erőfeszítéseinek.

Az ETA előtt az Egyesült Arab Emírségekből érkező utazóknak minden egyes látogatáshoz elektronikus vízummentességet (EVW) kellett kérniük, ami utazásonként 30 fontba került.

Mostantól az ETA-kérelem mindössze 10 fontba kerül, és két évig érvényes. Többszörös látogatást tesz lehetővé rövid, egyenként legfeljebb hat hónapos tartózkodásra.

Az ETA-kérelmeket órákon belül feldolgozzák, így az utazók kevés előzetes értesítéssel tervezhetik meg utazásukat.

Ez a jelentős költségcsökkentés és az ETA megszerzésének egyszerűsége vonzóbbá tette az Egyesült Királyságot.

A stabil repülőjegyárak hozzájárulnak a brit utazási kereslethez

Az Egyesült Királyság utazási kereslete megugrik az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára az ETA, a stabil repülőjegyárak és a gyorsabb vízumfeldolgozás miatt
A kép Lynn Greyling jóvoltából a Pixabay-ről

A megnövekedett utazási kereslethez hozzájárult a repülőjegyárak stabilitása is.

A globális gazdasági bizonytalanságok ellenére az Egyesült Arab Emírségekből az Egyesült Királyságba irányuló járatok ára viszonylag stabil maradt.

Ez a következetesség megkönnyíti az utazók számára a költségvetést és az utazás megtervezését.

A légitársaságok is növelték járataik gyakoriságát, több lehetőséget és rugalmasságot biztosítva az utazók számára.

A legfrissebb adatok szerint heti 202 járat közlekedik az Egyesült Királyságból az Egyesült Arab Emírségekbe, 87 247 ülőhelyet kínálva.

Az olyan regionális légitársaságok, mint az Emirates, az Etihad Airways, a Qatar Airways, a Saudia és a brit British Airways növelték az Egyesült Arab Emírségek és az Egyesült Királyság közötti járatok kapacitását.

Ugyanez vonatkozik az Egyesült Királyság és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) más országai, például Katar, Bahrein, Kuvait, Omán és Szaúd-Arábia közötti járatokra is.

Az év elején a British Airways négy év szünet után újraindította London-Abu Dhabi járatait, és bővítette tevékenységét az Egyesült Arab Emírségekben.

A versenyképes repülőjegyárak és a gyakori járatok elérhetősége szintén ösztönözte a spontánabb utazásokat.

Könnyebb vízumkezelés az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára

Az Egyesült Királyságban az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára a vízumkérelmek feldolgozása is viszonylag egyszerűbb, mint a schengeni vízum megszerzése.

Monaz Billimoria, a vízumkérelmezési folyamatot lebonyolító VFS Global ügynökség Egyesült Arab Emírségekért felelős regionális vezető-helyettese elmondta, hogy az Egyesült Királyság továbbra is az emírségekiek egyik legkedveltebb úti célja.

„A kérelmek számának jelentős növekedését tapasztaltuk” – mondta Billimoria.

Azoknak az Egyesült Arab Emírségek állampolgárainak, akik hat hónapnál hosszabb ideig kívánnak az Egyesült Királyságban tartózkodni szabadidő, munka vagy tanulás céljából, ETA helyett vízumra van szükségük.

A brit vízum iránti kereslet megugrása arra késztette a vállalatot, hogy ideiglenes vízumirodákat hozzon létre az Egyesült Arab Emírségekben, ahol az emberek kérelmezhetik a vízumot.

Ezek a különleges pop-up vízumfeldolgozó irodák Dubaiban, Ajmanban, Abu Dhabiban és Al Ainban találhatók.

Miután az Egyesült Királyság vízumkövetelményeit és a biometrikus adatokat benyújtották, az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai körülbelül 15 napon belül megkaphatják a vízumot.

Az Egyesült Királyság turizmusának és gazdaságának fellendülése

Az Egyesült Királyság utazási kereslete megugrik az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára az ETA, a stabil repülőjegyárak és a gyorsabb vízumfeldolgozás miatt
A kép a Freepik jóvoltából

Az Egyesült Arab Emírségekből érkező utazások számának növekedése várhatóan pozitív hatással lesz az Egyesült Királyság turisztikai gazdaságára.

Az Öböl-menti országokból érkező több látogató valószínűleg számos ágazatban, köztük a vendéglátásban, a kiskereskedelemben és a közlekedésben is növelni fogja a kiadásokat.

Az Egyesült Arab Emírségek az Egyesült Királyságban a látogatók éves költése tekintetében az első tíz ország között van, látogatásonként átlagosan 1 918 fontot költenek.

Az emírségek az Egyesült Királyságba irányuló éves beutazások tekintetében is az első 20 ország állampolgárai között vannak.

A VisitBritain előrejelzése szerint 2024-ben 543 000 látogatás érkezik az Egyesült Arab Emírségekből, és a kiadások várhatóan 28 százalékkal magasabbak lesznek, mint a COVID-19 előtt.

Az Egyesült Arab Emírségekbe látogatók többsége 25 és 54 év közötti, és az üdülővendégek 76 százaléka tíz éven belül visszatér.

A VisitBritain szerint az Egyesült Arab Emírségek látogatóinak 81 százaléka nagyon ajánlaná az Egyesült Királyság meglátogatását.

Az Egyesült Arab Emírségek állampolgárainak az Egyesült Királyságba történő utazása a jövőben

A jövőre nézve az Egyesült Királyságban az Egyesült Arab Emírségekből és más Öböl-menti országokból érkező turizmus további növekedése várható.

A kormánynak az utazás elérhetőbbé és megfizethetőbbé tételére irányuló erőfeszítései valószínűleg még több látogatót vonzanak majd az elkövetkező években.

Az ETA-rendszer bevezetése, a stabil repülőjegyárak és a gyorsabb vízumkezelés jelentősen megnövelte az Egyesült Arab Emírségekből az Egyesült Királyságba irányuló utazási keresletet.

„Arra számítunk, hogy a GCC-ből még több látogató fogja kihasználni az ETA-rendszer egyszerűségét és megfizethetőségét, és utazik az Egyesült Királyságba” – mondta Patricia Yates, a VisitBritain vezérigazgatója.

„Alig várjuk, hogy még több látogatót üdvözölhessünk, hogy megismerhessék élénk és dinamikus turisztikai kínálatunkat.”

Az Egyesült Királyság kormánya továbbra is szorosan együtt kíván működni a légitársaságokkal, utazási irodákkal és idegenforgalmi hivatalokkal.

A cél annak biztosítása, hogy az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai számára az utazás zökkenőmentes és élvezetes maradjon.